Semester i Milano - Italien

Här kommer äntligen ett inlägg om Milano. Vi har varit hemma ett tag nu och kommit tillbaka in i vardagslivet litegrann och äntligen har jag hunnit ikapp med tvätt och städning hehe. 
 
Vi hade verkligen en helt underbar semester i Italien. Lex önskade sig en resa i julklapp så det fick hon. Helst ville hon åka till Amsterdam men jag hittade inga bra hotell för de datumen som vi kunde åka så det fick bli Milano istället. Det var så skönt att bara komma bort lite. Bort från jobb, jobb och jobb och bort från vardagsstressen och all drama som hela tiden hänger runt hörnet när man bor i en liten by så som vi gör. Sen var ju Milano som stad och alla människor som vi mötte där helt fantastiska och det gjorde ju allt bara ännu bättre. 
 
Vi bodde på hotell Da Vinci (länk längre ner under bilderna). Det var ett jättebra hotell. Nära till stan med tågstationen precis utanför dörren och tunnelbanan 10 minuters promenad bort som tar en direkt in till centrala Milano. 
 
Nottingham Forest
Vi åkte till baren Nottingham Forest, klassad som en av världens 50 bästa barer. Eftersom vi båda två just nu jobbar som bartenders så var vi ju tvugna att kolla in den. Och det var precis så häftigt som vi hade väntat oss. Vi var där en torsdagskväll. Det var ganska kallt och inte en människa syntes till på gatan, ändå fick vi vänta öven en halvtimme på att ens komma in, så vi rekomenderar att vara där tidigt. Då är det även Happy Hour så drinkarna är lite billigare, även om jag inte alls tyckte att de var så farligt med 12 Euro per drink. Det fanns visserligen dyrare drinkar också, som den med ostron och rysk kaviar. 
Min första drink kom i en klacksko och hette Sex and the City. De flesta drinkarna kom med en liten present. Så även denna. En kondom. Kul tänkte jag. Vad ska jag med den till? Haha! 
Lex drink hette Dexter (som i tv-serien) där presenten var en liten mini fickkniv som man själv fick skära upp sin drink med så att "blodet" rann ner genom plasten som täckte glaset och ner i drinken.
Vi tog självklart en massa bilder med det var så mörkt att de inte blev så bra. 
Kvällen fortsatte i samma stil, med rykande, bubblande och förföriska drinkar med läppstift och absinth, döskallar och grapefruktskum. Perfekt avslut på en redan bra dag. (Länk: Nottingham Forest )

Vad gjorde vi mer?
Vi gick upp i Duomo di Milano, matade duvor och tittade på utsikten. Vi shoppade, åt mängder med god mat, drack otaliga drinkar, plankade (inte med flit) på spårvagnen eftersom det visade sig att man inte kunde betala efter att man gått på men föraren lät oss åka med ändå eftersom det var mitt i natten, shoppade lite mer och träffade min gamla klasskompis som bor i Milano för att plugga! 
 
Vi hade tänkte åka på en dagstur till Venedig men kom inte iväg eftersom biljetterna var slut förutom till eftermiddagstågen och vi kände att bara 2 timmar i Venedig efter att ha åkt tåg i nästan 3 inte var värt mödan. Vi får åka på en annan semester till Venedig istället. 
 
Vi hade som sagt en jättebra semester och jag rekomenderar det starkt! Vi tyckte det var lite kallt, men så bor vi också på en ö utanför Afrikas kust så har man bara en jacka och halsduk med sig så är det nog inte så farligt. Vi var där i 4 dagar vilket var precis lagom om man inte tänkt resa runt utan bara stanna i Milano. Vill man ha tid att resa runt och upptäcka till exempel Venedig så är nog en vecka lite mer lagom. 
 
             - BILDER - 
 
Vi matar duvor utanför Duomo di Milano.
 
 
 
     
Hotellrummet som var helt fantastiskt. Bra service, sköna sängar, stora rum, bra avstånd till stan och snygg inredning.       
 
 
Vi - högst upp i Duomo di Milano.
 
 
Utsikten! 
 
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fru+fru

...när livet hann ikapp...

RSS 2.0