Första besöket

Igår var vi på vårt första besök på fertilitetskliniken i Stockholm. Vi fick information om vad som skulle hända härnäst, om hur ägglossningstesten fungerar och hur det fungerar med donator. Alltså att man har rätt till sitt ursprung och att barnet, om hen önskar, får söka upp donatorn via kliniken när hen fyllt 18 år. 
Sedan fick den ickebärande personen, alltså Lex, signera ett papper där det stod att hon godkänner att jag gör en insemination. Detta tyckte vi var lite konstigt i början, visst godkänner hon, men jag får väl egentligen göra vad jag vill med min kropp..? Men sedan fick vi förklarat för oss att hon ju per automatik blir vårdnadshavare/förälder till barnet och chansen finns ju att jag gör detta mot hennes vilja eller utan hennes vetskap. Så då förstod vi varför det var så viktigt att skriva under det pappret. 
Efter det fick jag som ska vara bärande göra en gynundersökning för att kolla äggstockarna och räkna folliklar eller äggblåsor. Jag hade 17 stycken i varje äggstock vilket visade sig vara väldigt bra. Så förhoppningsvis ör chanserna bra för att bli gravid. Ca 20-25 procent per insemination fick vi veta. 
Vi skulle också ha gått igenom en hälsodeklaration som vi skulle fyllt i och tagit med oss men den hann inte komma med posten så den får vi fylla i och ta med till nästa gång. 
Vi bokade in ett nytt besök för en tid med kuratorn också för att se om vi är lämpliga som föräldrar, men det är inget vi oroar oss över då vi gjort det förut när vi skrev in oss i Örebro och det gick jättebra, så det ska nog gå bra nu också. Allting gick jättesmidigt och det var inga problem att ta allt på engelska heller, vilket vi hade en hel del problem med i Örebro då dem tyckte att vi skulle ha bokat tolk. 
Nu går vi bara och väntar på nästa vecka då vi ska till kuratorn och förhoppningsvis få ett godkännande så att vi kan börja processen med att mäta ägglossning och sen insemination. 
(null)

Blommor och lapp på dörren

Balkongen börjar ta sig. Ena halvan är redan färdig och andra halvan blir klar så fort vi har köpt nya utemöbler. Det är redan lite dragigt på kvällarna dock... jag hoppas det håller sig varmt under vintermånaderna så vi kan vara ute även då. Vi har ju infravärme också men den har man ju inte alltid på. Vi måste se till att få hit lite nya blommor också, tyvärr dog många nu under den varma sommaren. 

(null)

Den här lappen satt för övrigt på vår port när jag gick ut med hunden i morse. Så roligt! Stackarna! Undrar om det är samma granne som skulle ringa polisen eftersom att vi ALDRIG plockade upp efter vår hund när hon hade varit ute på kvällen. Vilket förstås är ren och skär lögn, vi har alltid bajspåsar med oss och plockar alltid upp efter henne. 

(null)

Nu ska jag strax åka hem från jobbet, kanske stannar jag och tränar lite först. Sen blir det middag hemma som jag vet snart är färdig (lyxen med att sambon nästan alltid lagar mat) och sen blir det tidig läggning då jag öppnar imorgon på jobbet. 

3-timmars arbetsdag

Idag har jag bara jobbat 3 timmar. Nästa vecka går vi tillbaka till ordinarie öppettider så då blir det vanliga helger igen tyvärr. Det är så skönt att bara komma dit, göra det man ej hunnit med i veckan och sen gå hem. Idag stannade jag dessutom kvar ett tag efter att vi stängt och tränade. Jag älskar att ha hela gymmet för mig själv! 
 
 
Nu har vi kommit halvvägs med balkongen också, men vi måste köpa utemöbler... Frågan är bara vilka möbler och vart vi ska köpa dem. Vi håller på och kolla runt lite nu men har inte bestämt något. 
 
Såhär såg det i alla fall ut igår INNAN vi började röja! Det ser mycket bättre ut nu men jag väntar med att lägga ut bild tills det att det är helt färdigt. 
 
 

fru+fru

...när livet hann ikapp...

RSS 2.0