Nytt försök - Vallentuna

Nu har vi hittat en ny bostad. En lägenhet i Vallentuna som ser ut som ett radhus (men är en lägenhet) med två uteplatser och jättefint kök. Det har nästan allt vi önskar att vår framtida bostad ska ha. 
 
Än så länge har vi hittat 3 fel varav ett kommer att lösa sig snart. 

1. Det tar över en timme in till T-centralen. (Detta för att Roslagsbanan är under ombyggnad som beräknas vara klart den 20 augusti. Efter det kommer det bara ta runt 30 min = helt ok). 

2. Det är en lägenhet och inte ett radhus. Vi är mest oroliga över att grannarna ska klaga på att hunden skäller eller liknande. Det är alltid lättare när man inte har grannar så tätt inpå. 
 
3. Det finns inget badkar. Men däremot en ganska cool massage-dusch. Vi tänker att vi kanske kan installera badkar senare.
 
För övrigt verkar det bra och imorgon är det visning. Pappa ska gå och har lovat att skicka bilder och ringa också men jag är på jobbet under visningstid så jag hoppas hoppas hoppas att det inte är så mycket folk i baren då så jag kan smyga ut och svara i telefon. 
 
Den lilla mysiga uteplatsen. Hoppas hunden inte kan hoppa över det staketet... 
 
Snyggt kök! Alix godkänner! 
 

Borttagen före visning

Vi har fått lånelöfte av banken nu. Äntligen! 
Och vi har hittat ett hus. Det kostar liiiiite mer än vi har råd med men det löser sig. På något sätt! 
Det ligger i Skärholmen. Helt perfekt location! Dessutom relativt nybyggt, nära till förskolor/skolor, tunnelbana, sjö, stall osv. Det verkade nästan för bra för att vara sant.
Visserligen var uteplatsen inte så stor som vi ville och det var mer som en altan än en tomt, men man kan ju inte få allt. Så annars var det helt perfekt. Trodde vi. 

Vi hade planerat att min bror och mamma skulle gå på visningen i slutet av veckan. Vi hade haft kontakt med mäklaren, bokat möte och allt såg bra ut. 

Tills jag plötsligt fick ett e-mail från mäklaren. Säljaren har sålt huset. Till en släkting. Bara sådär. 

Jahapp. Snopet, tänkte vi. Men kanske tur i oturen. Man ska inte bara ta första bästa... Och det var ju ändå lite för dyrt. Vi får leta vidare.... 
 
 
 


Nytt år - Ny blogg

Jaha, då var det dags igen. Nytt år och ny blogg.

Jag får väl börja med att presentera oss antar jag. Vi (fruarna) är Nat och Lex. Just nu bor vi tillsammans i ett stort hus på en liten ö strax utanför Afrikas kust. Ön heter Lanzarote och tillhör ögruppen Kanarieöarna. Här bor vi tillsammans med Lex mamma och massor av djur.

Djuren kommer och går och hade vi bott ännu större hade vi helt säkert haft ännu fler men just nu bor här hunden Diddy, hamstern Munchkin och de sex katterna Pixie, Älva, Bodger, George, Skitz och Bagheera. 
 
Anledningen till att jag börjar skriva den här bloggen nu är för att vi har bestämt oss för att flytta till Sverige. Nu ska vi packa ihop vårt liv, köpa hus, vaccinera djur, hitta jobb och resa runt halva jorden. Och för att minnas varenda bit av resan startar vi den här bloggen. 
 
Ni är alla välkomna att följa oss på vårt äventyr. 😊
 
 

fru+fru

...när livet hann ikapp...

RSS 2.0